Ансамбълът готви по-сложни съчетания за световното

Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за отбор №1 на месец юни в традиционната анкета на пресклуб „България“. 

Отборът в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова заслужи приза заради представянето си на европейските игри в Минск преди месец, където спечели два сребърни медала и един бронзов. Ансамбълът печели наградата със 17 гласа.

Наставничката на момичетата Весела Димитрова заслужено получи наградата за треньор №1. Тя получи 9 гласа, за да спечели своето четвърто отличие на месеца. 

„Изключително сме щастливи от тези награди. Мисля, че представянето ни на Европейските игри беше доста добро. Надявам се да сме още по-силни за Световното първенство в Баку през септември. Работим доста усърдно, Направихме един ползотворен лагер в Япония и се надявам да вземем три златни медала, а не златен и два сребърни“, каза Димитрова.

Капитанът на отбора Симона Дянкова също изрази задоволството си от постигнатото последно време. „Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си в Минск, но можем още повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше доста различно, доближаваше се до Олимпийски игри и затова беше много интересно. Остана незабравим спомен за нас“, каза Дянкова пред медиите.

„В Япония нашите момичета се чувстват като звезди – хората ги приемат много добре и им се радват. Променихме съчетанията, за да станат още по-сложни и трудни, да бъдат по-високо оценени. Отработваме ги в момента. Малко им е тежко, но ще се справят“, допълни Весела Димитрова за подготвителния лагер на ансамбъла в Япония.

Тя разясни програмата на отбора до планетарния шампионат в Азербайджан. „Август ни предстоят две Challenge Купи – в Минск и в Казан, а след това имаме две седмици преди да започне Световното първенство. Момичетата израстват с всяка една тренировка и всяко едно състезание. Наясно са какво трябва да направят. Винаги е трудно, когато има промени в състава. Досега Ерика се представя доста добре, както и Стефи в началото на едното съчетание, така че не е толкова трудно“, коментира още Димитрова.

Източник: БНР Снимка: БНТ архив