Арестуваха двама за двойното убийство край Негован

Пробивът в разследването на двойното убийство настъпи с разкриването на заподозрените за извършители. Впоследствие бяха установени и жертвите. Към момента за срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 44 и 39 години. Открити са и два пистолета, с които вероятно е извършено престъплението. Извършителите са били наети за услуги по техническата поддръжка на апартамента на семейството, до който са имали достъп и където са били убити мъжът и жената. Към този момент данните сочат користен мотив за двойното убийство, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

По-рано днес беше съобщено, че застрелният мъж е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия и Нигерия. Другата жертва е Мариана Атанасова, с която Йордан Атанасов е съжителствал.

Анализирани бяха хиляди сделки с имоти, сключени от възрастни хора, отговарящи на критериите на жертвите, открити край Негован. Проверени бяха данни за невзети пенсии, както и информация от банките за преводи на пенсии по банков път, пълен преглед бе направен в базата данни за безследно изчезнали, каза директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

След публикуването на допълнителни детайли, свързани с убитите, е получена информация за евентуалната им самоличност и пристъпихме към активна работа за претърсване и обиски на поредица обекти, допълни той.
Според доказателствата до момента двете убийства са извършени в апартамента на жертвите в столичния кв. „Иван Вазов“. Използвано е огнестрелно оръжие със заглушител, като впоследствие са положени усилия за заличаване на следите. Мъжът и жената не са били обявени за издирване.

Убийците са се познавали от около година и половина със семейството и са имали достъп до дома им.

След престъплението извършителите не са се крили и са водили обичайния си начин на живот. След анализа на данните за тях 6 дни са били контролирани денонощно и са задържани, докато работели на обект в малко населено място извън София. Те са криминално проявени, за единия има данни, че е излежал присъда, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Източник: OFFNews.bg Снимка: МВР