Арестуваха убиец в Хасково

36-годишен мъж, който е излежавал присъда за убийство, е задържан снощи в Хасково, научи Taran.news. Мъжът от няколко месеца идвал в Хасково и оглеждал скъпи коли. Според запознати се е специализирал главно по обирите на части от автомобили, въпреки че МВР има информация за него, че е извършвал и други кражби.

Мъжът е от първомайското село Татарево, а през 2004 година е напуснал затвора, където е излежавал присъда за умишлено убийство, разказаха информирани. В момента той е издирван от бургаската полиция по друго разследване.

Арестът му е извършен снощи към 21 часа. Залавянето е станало след като Владимир Даскалов, командир на отделение от управлението, забелязал от терасата си мъж, опитвал се да проникне в паркирани автомобили в квартал „Орфей“.

Междувременно от полицията съобщиха за друг случай на кражба. Полицай от хасковското управление задържа младеж в момент на кражба. Снощи в 20,15 часа, докато пътувал с колата си към работа, мл.инспектор Станислав Георгиев забелязал в района на улица „Ком“ в областния град момче. То откраднало от заграждение до блок пакет със стириопорни плоскости и тръгнало да се прибира в жк “Орфей“.

Полицаят настигнал и задържал 22-годишният, а инкриминираните плоскости предал с протокол по стартиралото бързо производство.

Снимката е илюстративна