Баща от Свиленград: Детето ми е удряно в забавачката/АУДИО+ВИДЕО/

Баща, който отглежда сам 3-годишното си дете, твърди, че синът му е станал жертва на насилие в детската градина. Случаят е в Свиленград и започва в началото на месеца.

Красимир Вучков обяснява, че всичко започнало на 1 ноември, когато взел детето си от забавачката. Под форма на игра, синът му разказал, че през деня служителка на градината го ударила в главата, паднал от стола и се напишкал. Бащата освидетелствал детето си при съдебния лекар Христо Еленски, който е констатирал отток в тилната област и рана по ръката. Медикът пише още, че нараняванията могат да се получат така както ги разказва бащата.

Ето какво каза той:

 

Красимир Вучков поискал обяснения от директора Тодорка Хърсева, която е и общински съветник от ГЕРБ в Свиленград. Такива обаче не получил, въпреки че детето е разпознало по снимка жената, която го е ударила. Бащата твърди още, че в забавачката са подменили дрехите на сина му.

„Не съм отишъл да се саморазправям. Директорът обаче изригна и ми заяви, че нищо няма да се случи от жалбите, които пускам“, разказва Вучков. Тодорка Хърсева се опитала да го изтика и врата затиснала крака му. При опита си да се освободи жената паднала на земята и си счупила тазобедрената става. Сега е на лечение в „Пирогов“.

„Не само, че не съм удрял директора. Не съм отправял дори обидни думи към нея. Аз се обадих на тел. 112. Правят опит да запушат устата ми“, казва още Красимир, чието дете вече не иска да посещава градината.

И още от него:

 

Той е поискал и записите от видеокамерите, за да се установи истината, но такива от детската градина отказали да предоставят.

Сега обаче нещата се обръщат срещу бащата. От полицията вече са го търсили, за да го арестуват и да му повдигнат обвинение – за нанасяне на средна телесна повреда и да бъде арестуван.

Потърсихме и Тодорка Хърсева, която заяви, че е бита от мъжа и отрече да има упражнено насилие над детето.

Ето какъв коментар направи тя:

 

От прокуратурата ще направят изявление по-късно днес.

One thought on “Баща от Свиленград: Детето ми е удряно в забавачката/АУДИО+ВИДЕО/

Коментарите са затворени.