Криза: Без празнична програма в Димитровград за 2-ри септември

Празниичната програма за 2-ри септември най-вероятно ще бъде много оскъдна. Обмисляме само на 2-ри септември да има тържства. През август ще стане ясно дали ще има традиционен панаир в парк „Марица“. Това каза днес кметът на Димитровград Иво Димов. От една страна ситуацията с коронавируса не позволявала да се прави програма, а точно сега трябвало да се изготви. От друга страна има недостиг в приходната част на бюджета и той е 2 976 000 лв. По думите на градоначалника тази година не може да има богата програма, на каквато вече димитровградчани са свикнали.

Освен това се налага да се преразгледат отново капиталовите разходи, които се финансират с пари от общинския бюджет.

Според Иво Димов недостигът в бюджета е заради извънредното положение. Тогава търговците бяха освободени от такси. Има и неплатени данъци. Новата година започна много добре, но през март стана изоставането, подчерта той.

Иво Димов е убеден, че няма да се прави съкращения в администрацията, но всички, които са навършили пенсионна възраст в следващите дни ще получат предизвестия.

На пресконференция бяха изнесени и парите, които са похарчени в периода на извънредното положение. Над 120 000 лв са били похарчени тогава.

Преди това кметът Иво Димов награди и благодари на доброволците, които са работили в Димитровград по време на заразата.