Билката, която всяка жена трябва да знае

В народната медицина има много билки, които помагат на жените при различни неразположения или при менопауза. Но съществува една, чиито ефект е безотказен. Това е билката черен кохош. Тя се употребява масово срещу дискомфорт при менопауза и менструални болки.

Черният кохош е цъфтящо растение, намиращо се предимно в Северна и Централна Америка. От хиляди години то се използва за облекчаване на различни неразположения. Става изключително популярен сред жените в Щатите през 50-те години на миналия век.

Билката е добър приятел при менопауза благодарение на естрогеноподобните съединения, които съдържа. Те помагат за нормализиране на нивата на естрогена, които намаляват по време на този период. По този начин, черният кохош облекчава горещите вълни, облекчава стреса и напрежението.

Аналгетичното действие на черния кохош има редица приложения за намаляване на болката. Ако страдате от болезнена менструация, билката може да помогне за намаляване на неразположението.

Билката има антиспазматично действие, което помага на мускулите и нервите да функционират нормално. Тя е природен седатив.

Източник и снимка: Дарик нюз