Коментари

Бойко Ноев: КС бави нарочно решението за имунитета на Радев

Не може решение на третостепенен съдия да разрешава тежковъоръжен обиск в президентската институция, която се ползва с висш имунитет. НСО предаде президента. КС да публикува решението за президентския имунитет. Бавят го нарочно. От него зависи стабилността в държавата.

Това заяви пред БНР Бойко Ноев – бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО.

По думите на Ноев НСО и полицията скоро ще започнат да не слушат управляващите, защото те водят страната към конституционна криза и трябва да си отиват от властта:

„НСО е извън всякакъв контрол и никой не носи отговорност за нея. Главната причина за това е законът, който управляващата върхушка, воглаве с Борисов, направиха така, че тя да е служба в услуга на привилегировани. Разговорът за тази служба тепърва предстои“.

„Не може решение на третостепенен съдия да разрешава тежковъоръжен обиск в президентската институция, която се ползва с висш имунитет. НСО предаде президента“, смята той и призова за незабавно обявяване на решение на Конституционния съд относно имунитета на държавния глава.

„Това решение вече е взето, но те го бавят. Всяко отлагане ще налива масло в протестите“.

Той определи това решение като водораздел: „Ако имунитетът на президентската институция се потвърди, както всички уважавани юристи очакват, то това изпращане на въоръжени лица срещу тази институция е противоконституционно. Това означава, че главният прокурор е разпоредил неконституционни действия и носи отговорност за това“.

По думите на Ноев заради това би могло да се стигне не само до оставката на Иван Гешев, но и до разследването на неговите действия в качеството му на главен прокурор.

„От публикуването на вече готовото решение зависи стабилността на държавата“, категоричен беше Ноев.

Той заяви – промяната е в ръцете на българския народ, не в ръцете на въшни сили.

„Разрешаването на създалата се криза в България не зависи нито от посолството на САЩ в София, нито от Тръмп, нито от ЕС“, посочи Ноев./БНР и Фрогнюз/