Спорт

Боян Йорданов се завръща в Левски

Един от най-известните български волейболисти – Боян Йорданов, се завръща в клуба, от който тръгна към големия спорт. Левичарят е последното, но много важно, попълнение в селекцията на Левски (София) за новия сезон. 37-годишният софиянец прие да носи синия екип до края на кариерата си. Йорданов беше част от „синия“ тим през  втория дял на сезон 2015/2016 и помогна за запазване на мястото на отбора в елитната група.

С привличането на Боян Йорданов в Левски се събраха четирима, които бяха важна част в шампионския състав на клуба от средата на миналото десетилетие. Това са Христо Цветанов, Владислав Иванов и старши треньорът Андрей Жеков. В състава остана и друг опитен състезател – Марк Макгивърн, както и националът Гордан Люцканов, който бе сред най-добрите нападатели на миналия сезон.

В отбора ще разчитат и на новият разпределител Владимир Станков, който в момента  е в селекцията и на националния наставник  Силвано Пранди. От скоро състезател на Левски  е и младежкият национал Николай Захариев, който показва сериозен потенциал на поста център, освен това бе привлечен за постоянно и връстникът му Дамян Колев, изиграл вече два сезона при нас.

Много важна роля ще имат също Самуил Вълчинов, Стоил Палев, Александър Николов и Владимир Гърков, които бяха в основата на спечелването на титлата при юношите до 19 г. миналата седмица. Мъжкият отбор ще бъде допълнен с други двама таланти от школата на кслуба  – Лазар Бучков и Венислав Антов.

„С включването на Боян ще имаме още един ярък пример за нашите млади състезатели. Селекцията ни приключва с него и вярвам, че съчетанието от опит и младост ще е успешно, защото в основата и на двете има класа, талант и качество.”, коментира старши треньорът Жеков./БНР/