БСП не може сега да върне надвзетите пари

Надвзетите пари от партиите ще бъдат удържани от бъдещите субсидии и към момента БСП не разполага с тях, съобщава OFFNews като се позова на коментар на председателя на партията пред журналисти в Народното събрание Корнелия Нинова.

„Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете от информацията от декември миналата година, 6 млн. лв., но ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания – 2 млн., старта на БСТВ – около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, допълва OFFNews още от коментара на Нинова.

Дарик нюз пък отбелязва, че темата за размера на партийните субсидии буксува. Споровете между отделните партии продължават. ГЕРБ и Воля остават твърдо на позиция, че държавното финансиране на политическите партии трябва да е 1 лев за получен глас. ДПС искат или субсидия, достатъчна за нормалното функциониране на партиите, или отворено финансиране по американски модел. БСП и Обединени патриоти са ЗА намаляване на субсидията, но не толкова драстично.

Снимка: parliament.bg