БСП Хасково няма да подкрепи скока на такса смет

БСП Хасково няма да подкрепи увеличение на ткса смет. Това заявиха на пресконференция днес социалистите. Преди няколко дни стана ясно, че кметът Стнислав Дечев ще поиска увеличение на такса смет с 16.7%. От БСП смятат, че това е трябвало да бъде обявено преди изборите, а не сега. Общинският съветник Маргарита Маркова съзря, че зад скока на такса смет стои искането на финансовия министър Владислав Горанов общините да повишат данъците.

Днес от БСП Хасково направиха и свой прочит на местните избори. Днес общинския лидер на партията Камен Тодоров заяви, че мотото „Хасково заслужава истината. От БСП твърдят, че на изминалите избори ГЕРБ и ДПС са играли в коалиция. Според червените вотът е бил моделиран и контролиран още през септември. ГЕРБ спечелиха чрез договорка с ДПС, в седемте села, където ДПС има избран кмет, резултатите показват, че за листата на ДПС са гласували общо 1 201 души, а за кандидат за кмет на общината от ГЕРБ – 1 239, посочи още Камен Тодоровсходни били резултатите и в кварталите „Хисаря“, „Бадема“ и „Република“ в областния град.

Кандидът за кмет на БСП Коста Стоев обяви резултатите като несправедливи и заяви, че е притеснен за състоянието на демокрацията. Той призна победата на опонентите си. Не успяхме да убедим повече хора да излязат да гласуват и да вдигнат избирателната активност, а изборното инженерство на ГЕРБ надмина нашите очаквания, каза още той.