НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

БСП Хасково: От общината правят съмнителна обществена поръчка. Кметът: Това е димка

От БСП – Хасково изразиха съмнения около обществена поръчка за горива на кметството. Според социалистите в поръчката има притеснителни обстоятелства. Общинският лидер Камен Тодоров, заместникът му Ина Вескова и секретарят Богдан Кирилов изразиха позиция си днес в БТА на пресконференция.

Според тях търгът е обявен с продължителност по-малко от два дни и по-малко от 12 работни часа. От БСП обявиха, че не става ясно, кое налага спешното организиране на търга. Според Тодоров става дума за период от 48 месеца при положение, че мандатът на сегашното ръководство изтича наесен.

Изчисленията на БСП Хасково показват, че заявеното количество горива трябва да е под 2 милиона лева. Ина Вескова обясни, че информацията е изключително оскъдна.

Според БСП в други общини нещата не са по този начин.

По-късно кметът на Хасково – Станислав Дечев определи думите на социалистите като димка. Според него процедурата по търга за доставка на горива е съвсем чиста. Дечев обясни, че подобен тип процедури се правят не само в Хасково, но и в много други общини в България. Той обясни, че действията на екипа му е по инструкция. Пред журналисти градоначалникът обясни още, че избраната оферта ще бъде на база най-голяма отстъпка.