Бъзиците продължават! Възмутени организират изпит по испански на Пламен Георгиев

Бъзиците продължават! Възмутени граждани организират изпит по испански език на доскорошния шеф на КПКОНПИ и бъдещ консул във Валенсия Пламен Георгиев. Както Фрог съобщи правителството му предложило 4 задгранични дестинации за работа, но той избрал Валенсия, защото тъщата живеела в Испания.

15 септември, 2019 година ще бъде ден за проверовъчен изпит по испански език на бившия директор на КПКОНПИ и понастоящем почетен консул на България във Валенсия – Пламен Георгиев“, пише в покана за събитие, организирано във фейсбук, което е събрало стотици поребители на социалната мрежа.

За място на импровизирания изпит е посочен адресът на Министерството на образованието и науката (МОН) в София.

Организаторите на събитието припомнят, че през август Пламен Георгиев е предложен за консул на България във Валенсия, но всъщност е декларирал в своята автобиография пред парламента, че владее испански език на начално ниво (А2), което предизвика възмущение в медиите и обществото.

Впоследствие е разпространена информация, че всъщност Пламен Георгиев е изкарал курс по испански език и го владее добре. Но преди дни стана известно, че за въпросния курс е платил 300 лв. на фирма „Никанор“ ООД, докато е бил началник на КПКОНПИ, и то с държавни пари чрез обществена поръчка, пишат още организаторите.

„По-любопитното обаче е, че година след като е завършил курса с Отличен 6+ (на ниво B1), Пламен Георгиев е декларирал именно в автобиографията си, че владее испански начално ниво (А2). С други думи, се е подценил“, твърдят оттам. И още:

„Ситуацията е много сложна и заплетена и изглежда, че Пламен Георгиев е загубил увереността си, че владее перфектен испански. В тази връзка е редно да се проведе входно ниво или контролно по испански език на Георгиев, за да бъде установено дали всъщност Пламен владее езика на държавата, в която отива, за което трябва да е горд, или пък са го излъгали от фирмата и са му взели парите?!

В случай че Пламен се провали и бъде скъсан на входното ниво, по време на събитието ще се събират по 2 лв. от всеки, за да върнем на Пламен парите, които е платил за този измамен курс. Единственото условие е след това той да си върне и сегашната позиция.“

Снимка: Frognews.bg