България ще участва на геймърското Евро 2020

От БФС съобщиха, че България е заявила участие за първото по рода си е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020. Така родните запалянковци ще имат възможност да представляват страната си на финалите на гейминг турнира и да пробва късмета си да представлява нашата страна на UEFA eEURO 2020.

Състезанието е най-мащабният е-футбол проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, посветена на реалното европейско първенство идното лято.

Крайната цел на всички държави ще бъде да се класират за физическия финален турнир в Лондон, насрочен за 9 и 10 юли 2020 г., в навечерието на битката за златото на стадион „Уембли“. Победителите в гейминг надпреварата ще получат билети за финала, както и парична награда.

Всяка федерация, заявила участие, ще трябва да излъчи национален отбор от между двама и четирима играчи.
Кой може да участва? Основният фокус на турнира е отборният елемент, който стои в сърцевината на футболната игра – и именно поради тази причина всяка асоциация ще избере между двама и четирима геймъри, които да представляват държавата.
Финалните състави ще бъдат избрани с онлайн турнири между ноември 2019 и януари 2020 г., след което идва ред на европейските квалификации за класиране на финалния турнир.

Всеки геймър с навършени 16 години може да се регистрира на сайта на турнира – eEURO2020.com, като задължителните условия са да притежава копие от играта и да участва от името на родната си държава.

Източник: БНР Снемка: БФС