Новини

Българи от Брюксел протестират в Хасково, недоволство и от цената на водата

Протестиращи от Хасково струпаха камъни и бутилка вода на входа на Областна администрация тази вечер. Символичният акт бе срещу по-високата цена на вода, която вече е 3.51 лв. „Минерална и светеща вода, която е в чешмите ни не си заслужава цената“, казаха недоволните.

Тази вечер на площада в Хасково имаше и българи, които живеят в Брюксел. По думите им там вече пишат писма до евролидерите, разясняват на гражданите какво се случва България, как се харчат парите им. Според тях европейците знаят, че тук се шири корупция по високите етажи на властта. Сънародниците ни са категорични, че правителството и главният прокурор трябва да си подадат оставката и че недоволството няма да спре.

Протестиращите в Хасково коментираха изказването на премиера Борисов от днес, че иска оставката на президента. „Не ти имаш право да я искаш. Ние искаме твоята оставка, а ако решим ние след това ще искаме оставката на Румен Радев. Суверенът сме ние“, заявиха ораторите на протеста.

И тази вечер скандиранията бяха – „Оставка“, „Гешев е позор“, „Мафията вън“. Хасково получи подкрепа от граждани на Димитровград и Стара Загора, които бяха блокирали пътя край летището миналата седмица.