Здраве

Бързо решение при запек – този индийски метод гарантирано помага!

Голяма част от съвременното общество има сериозен проблем с наднорменото тегло. Не са малко и хората, които страдат от запек. Колкото и невероятно да звучи, обикновеното краве масло доказано помага при тези здравословни проблеми. Ако и вие сте от тези хора, които се оплакват от наднормено тегло и запек, можете да се доверите на този метод. Разбира се, ако го съчетаете с по-здравословно хранене и повече движение, ефектът ще е още по-голям и бърз.

Методът не помага само за редуциране на теглото, а и за решаване на редица други здравословни проблеми.

Ефикасността на тази рецепта се е доказала през годините. Тя е част от системата за грижа за здравето с индийски корени Аюрведа. В нея разтопеното масло се нарича „гхи“.

Смята се, че разтопеното масло влива в тялото специална енергия, която оказва положително влияние върху работата на всички вътрешни органи. То не само подхранва мозъка и укрепва нервната система, а и активира метаболизма и прочиства черния дроб. Освен това може да подобри значително състоянието ви при наличието на анемия, физическа слабост и понижен имунитет.

Препоръчително е всяка сутрин да приемате на гладно по 2 супени лъжици разтопено краве масло. За целта трябва да добавите 2 с.л. разтопено масло към чаена чаша горещо прясно мляко. Разбъркайте добре и изпийте напитката на празен стомах.

Не след дълго ще усетите ефекта от този естествен лаксатив. Може да се използва дори и при деца, които биват измъчвани от затегнат стомах.

Не на последно място, трябва да посочим, че разтопеното масло съдържа голямо количество от витамините А и Е, които са естествени антиоксиданти.

Източник: lekuva.net Pixabay.com