Б. Борисов: Не си играем на жмичка с народа

„Не си играем с народа на жмичка. Разчитаме на съзнанието на народа. Не е геройство с джипката си да преминеш през нивите и да заобиколиш КПП-тата в областните градове“. Така отговори днес министър-председателя Бойко Борисов на журналистически въпрос. Не стана ясно обаче, каква е идеята хората от областните градове да дават дакларации при напускане на областните центрове, а хората от по-малките градове да не правят това и да могат да ходят по селата.

„Имаме много добри отношения с доц. Мангъров. Опитвате се в обществото да създадете скандал, а такъв няма. Той е в много добри отношения със сестра ми. С доц. Мангъров сме добри приятели, от много години, той ще дойде да говорим по-късно. Не ми е приятно след като имаме толкова добри отношения с него, в обществото да се създава обратното впечатление“, изненадващо съобщи премиерът.

В интервю за БТВ доц. Атанас Мангъров, специалист по инфекциозни болести каза, че затварянето на хората ще доведе до това че: „Заразените ще се разболеят и ще заразят хората около тях. Това ще се случи в малките им, затворени общности. И в момента, в който страната се отвори и ограниченията се вдигнат, или когато отново дойде зараза отвън – всичко ще започне отначало“.

„Виждам, че не ми задавате въпроса, но да Ви кажа, че съм разпоредил незабавно да бъдат освободени Бордът и директорите на Българската банка за развитие“, съобщи Бойко Борисов в края на брифинга на оперативния щаб тази сутрин. Причината е отпуснат кредит от 75 милиона лева на неизвестна колекторска фирма. Разпоредил съм икономическият министър да свика борда и да освобождава наред, заяви Борисов. Той уточни, че за кредита не е бил уведомен финансовият министър Владислав Горанов.