Вдигат такса смет в Димитровград и областта

Такса смет в Димитровград ще бъде увеличена, а повишението е заради налогът, който общините дължат към РИОСВ. Това съобщи днес кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му от 2020 г кметството ще дължи вече 95 лв за тон депониран отпадък. Димитровград годишно извозва около 16 000 т битов боклук.

На брифинг днес бе съобщено, че се получава недостиг от 1 200 000 лв. Изчисленията сочат, че в Димитровград облогът е над 3 млн.лв, а разходът е 4 600 000 лв. Въпреки увеличението, което ще бъде предложено на общинските съветници няма да се покрият разходите, но общината ще дофинансира с близо 600 000 лв., обясни кметът.

Експертите от екипа на Иво Димов разясниха, че в центъра на града собствениците на апартамент от 120 кв.м., ще плащат с около 20 лв повече на година. Сметките показват, че увеличението е с близо 1 промил, за бизнеса също.

Нямам намерение да коригирам други данъци. 8 години не е пипана такса смет, но сега е неизбежно, обясни още Иво Димов. Той е разговарял с негови колеги, които са заявили, че заради новите цени към РИОСВ ще повишат такса смет. Завишаване се очаквало да има и в Хасково, и в Симеоновград, и в Любимец.

Какво каза Иво Димов още може да чуете в секцията Аудио новини

One thought on “Вдигат такса смет в Димитровград и областта

Коментарите са затворени.