НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ВиК с нов тормоз над хасковлии

Близо 24 часа продължава мъчението за хората от хасковския квартал „Тракийски“, което им е наложено от ВиК. Там чешмите са пресъхнали вчера по обяд и все още няма вода. Причината за неудобството е поредната авария, с която от водното дружество не могат да се справят.

Живеещи на бул. „Илинден“ са прегрели телефоните на водното дружество, но резултат няма. Снощи към 18.30 ч дежурният отговорил, че екипите работят по повредата, която е в района на детска площадка. 2 часа по-късно хората чули, че техниците не са се справили и че цяла нощ ще са без вода.

На сайта на дружеството в 7 часа тази сутрин аварията не е отразена. Съобщава се само за повреда в Свиленград. Причината за тормоза на жителите в „Тракийски“ е отново пукната стара тръба. Проблемът с остарялата мрежа в целия град е ясен на всички, но никой не прави нищо по въпроса.

През последните дни хасковлии често могат да видят как по улиците в града се изливат стотици кубика питейна вода. Taran.news съобщи преди близо две седмици за такова разхищение точно на бул. „Илинден“. На няколко пъти имаше и на бул. „Васил Левски“. Обяснението на дружеството отново остава баналното – „Стара е мрежата“.

Работещи във ВиК Хасково довериха, че от известно време там се говорело, че няма пари за нищо.