Владимир Милушев е победителят в „Пирин Ултра“

Владимир Милушев от Благоевград е победителят в най-трудния планински ултрамаратон в България “Пирин Ултра”. Той измина 160-километровото трасе за 32 часа и 13 минути.

Това е втора победа за планинския бегач в тази дистанция след първото място през 2017 г., когато трасето беше с 10 км по-късо:

„Тази година беше по-трудно, защото беше малко по-дълго трасето, с повече изкачване сумарно, почти 11 000 метра, но за сметка на това пък беше по-красиво, защото видяхме повече от Пирин. Времето беше хубаво, беше хладно през нощта, но много студено чак не е било. Цялата втора половина беше трудна, след като почнаха да привършват силите, но става!“ – каза пред БНР Владимир.

Близо 100 души стартираха в тази дистанция в полунощ на петък срещу събота. Повече от половината от тях се отказаха по трасето, което се оказа доста технично. 

В 8.00 тази сутрин (22 септември) в Банско беше и стартът по 66-километровото трасе на „Пирин Ултра“, което е етап от Световните серии по скайрънинг. В момента сред бягащите в Пирин има и 20 атлети от световния елит в този спорт, сред които и българските представители Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела. Първите финиширали се очакват в ранния следобед.

Източник: БНР Снимка: „Пирин Ултра“