Водачът на БСП Хасково Владимир Маринов: Планът за развитие е непълен и заблуждаващ

Ново обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Хасково 2021 – 2027 г. поискаха от БСП Хасково. Това стана по време на пресконференция днес, която бе дадена от водача на листата на коалицията за 29 МИР Хасково Владимир Маринов, кандидати за депутати и общински съветници.

Снощи в зала „Хасково“ се проведе обществено обсъждане на стратегическия документ, който ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет. Според Маринов „изработеният План е непълен и донякъде заблуждаващ“. Водачът на червената листа обясни, че изникват много въпроси. На първо място община Хасково са качили на сайта си за обществено обсъждане само първия от петте задължителни компонента на плана, който касае единствено и само мерките в програмата за реализация, поясни Маринов.

„Защо на обществено обсъждане не е подложен индикативният списък с приоритетните проекти на територията на региона. Тайна ли са те“, попита Маринов. Според него и останалите участници в пресконференцията, липсва и информация и задължителните протоколи от срещи с частния сектор при положение, че от предвидените в плана инвестиции за 267 милиона лева се предвижда 30 процента да бъдат именно вложения от частни предприемачи.

Владимир Маринов повдигна въпросът и за неправителствените организации. “ С кои НПО-та е говорено. Аз твърдя, че е имало дискриминирани НПО-та“, заяви още той.

Маринов посочи още, че Планът трябва да доведе след 7 години до решение на основните проблеми в региона – демографския, до развитието на малкия и среден бизнес и инфраструктурата, „но сега той е представен в непълен вариант, некоректно поднесен е и е донякъде заблуждаващ“.

Общинският лидер на БСП Хасково Камен Тодоров пък повдигна въпроса за бившето летище Узунджово. Според него там има неяснота. Той също определи Плана като издържан само в „пожелателна форма“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление