Волейболните национали заминаха за турнир в Скопие

Мъжкият национален отбор по волейбол на България, който е воден от Силвано Пранди, замина за Северна Македония за участие в мемориалния турнир „Бранко Хаджильоски – Чайка“. Надпреварата ще се проведе в Скопие (30-31 август), като в нея ще играят националните отбори на домакините от Северна Македония, България, Белгия и Украйна. 

Регламентът предвижда четирите участника да играят на директна елиминация, като в първия ден, 30 юли (петък) „лъвовете“ срещат Белгия от 20.15 ч (б.в). Преди това от 17.30 часа, в първия мач, един срещу друг излизат Македония и Украйна.

Победителите от двата мача играят за първото място в турнира, а двубоят е на 31 август (събота) от 20:15 часа. Загубилите се срещат за 3-4 място от 17:15 часа. 

Турнирът е част от подготовката за предстоящото европейско първенство, в което домакини ще бъдат четири държави – Франция, Словения, Холандия и Белгия (12-29 септември). България е в група „А“ във френския град Монпелие, като съперници на „лъвовете“ са домакините от Франция, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.
 
Програма за турнира в Скопие:
30 август, петък
17:30 ч: Северна Македония – Украйна
20:15 ч: България – Белгия
 
31 август, събота
17:30 ч: Мач за 3-4 място
20:15 ч: Мач за първо място

Източник: БНР Снимка: FIVB