ВСС решава за съдия Антон Миталов

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обсъжда дали да уволни дисциплинарно колегата им от Специализирания съд Антон Миталов. Миналата седмица той получи от САЩ забрана да влиза в страната заради корпуционни действия. И до ден днешен от САЩ обаче не са посочили нито едно доказателство.

Въпреки, че все още никой не знае за какво става дума, винистърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска от колегията уволнение за Антон Миталов.

БНР съобщава, че в началото на заседанието председателят на ВКС Лозан Панов е заявил, че преди да се вземе решение за уволнението на Миталов, трябва да бъде изяснено следното:“Кои са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижът на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения; кои конкретни действия, репспективно бездействия, кога са извършени, по кое конкретно дело – всичко онова, което е от значение. Много е важно да се посочат и доказателствата, които са от изключителна важност по преценка на искането на министъра на правосъдието“.