БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Върнаха къмпинг ”Каваци” на Баневи

Къмпинг ”Каваци” е върнат на семейство Баневи. В тридневен срок настоящият наемател къмпинг край Созопол трябва да предаде владението на Николай и Евгения Баневи. Това трябваше да се случи още днес в присъствието на частен съдебен изпълнител, но заради предотдаването на къмпинга, влизането във владение от страна на новите собственици се отлага с няколко дни.

Фирмата на Николай и Евгения Баневи – „Русалка Холидейз“ ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинг „Каваци“ с решение на бургаския Районен съд в края на месец юни тази година, съобщава БНТ.

„В момента заварваме трето лице, което претендира, че е наемател, като частният съдебен изпълнител даде срок до петък да бъде предадено владението“, обясни адвокатът на семейство Баневи Мирослав Стойков.

„Ако бъде извършено изпълнителното действие от страна на частния съдебен изпълнител, той ще наруши закона“, коментира Росен Русев, адвокат на наемателя.

На място бе помощник съдебен изпълнител Ивайло Бакалов, който обаче отказа коментар. Единствено добави, че не той определя казусът да се реши в разгара на туристическия сезон, когато къмпингът е пълен с туристи.

„Питайте съда защо сега е издал съдебното решение“, каза той.

Заради обвинения и заплахи се стигна до полицейска намеса и пускане на жалби./Frognews/