Спорт

В Пловдив започна турнир по тенис за хора в инвалидни колички

От днес до събота на кортовете на ТК Локомотив (Пловдив) ще се проведе турнира за хора в инвалидни колички „Филипополис къп“ в Пловдив. Надпреварата от веригата „Фючърс“ е с награден фонд от 3000 долара.

Пловдивският клуб за втори път е домакин на тази проява, след като има дългогодишна традиция и там се провежда редовно подготовката на българския тим.

На специална пресконференция домакините и част от гостите от чужбина говориха за отличните условия и гостоприемството на пловдивчани. Спортният директор на ТК Локомотив (Пловдив) Дора Рангелова благодари за навременната помощ на община Пловдив, която е осигурила наградния фонд, а правилата разясниха главният съдия Ивайло Цветков и координинатора на БФТенис Борис Томов.

Поставеният под №1 Йозеф Риглер от Австрия, Аси Стокол от Израел и Лай Букартача от Мароко благодариха на домакините за перфектните условия.

В престижната надпревара участват спортисти от 12 държави. България ще е представена от 6 състезатели. Това са Мария Петрова, Зоя Чавдарова, Калин Асенов, Христо Босаков, Ивайло Петров и Юлиян Митов.

Турнира се провежда с подкрепата на Община „Пловдив“, Българската федерация по тенис и ТК „Локомотив“ Пловдив.

Източник: gong.bg Снимка: bgtennis.bg