БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

В. Симеонов: Борисов остава премиер

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това каза за NOVA Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов. 

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт“, допълни още той. 

„Има и друг вариант, министър-председателят подава оставка, завърта се рулетката и ако в рамките на този парламент се сглоби някаква друга конструкция, ще има правителство, ако не, няма да имаме. Има един междинен вариант, той беше анализиран в последните няколко дни, примерно оставка в края на месец септември с единственият аргумент, за да може Народното събрание, в рамките на септември, да приеме всички закони, темата не е правителството, тук темата е Народното събрание, за да може Народното събрание да приеме всички важни закони, които биха ни позволили да влезем в есента и в зимата много по-подготвени.“ Това каза в тв интервю днес Томислав Дончев.

снимка: БНТ