НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Хасково: Пробация за мъж, ударил полицай

На пробация за 9 месеца бе осъден днес в Хасково 37-годишен мъж от с. Узунджово. Христос Асенов сключи споразумение с прокуратурата, а председателят на Районен съд Хасково – Пламен Георгиев го одобри.

Мъжът бе обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на полицай- командир на отделение към Охранителна полиция МВР- Хасково.

Това се случи на 28 август. Тогава Христо Асенов и негови роднини празнували в дома му. Пристигнала полиция, за да им направи забележка за високата музика. При първата забележка, компанията намалила музиката, но последвало второ посещение на полиция на адреса. Тогава  по униформените полетяла бутилка, която според защитата на Асенов се разбила, но част от стъкло рикоширало в лицето на полицая.

По- късно при компанията нахлули спецполицаи и прекратили банкета.

Според държавното обвинение полицаят е получил лека тересна повреда и затова днес страните са се споразумяли за присъдата, която бе одобрена от съда.

Така Христос Асенов ще се среща с пробационен служител два пъти в седмица в продължение на 9 месеца.  Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.