Гастрольори обрали обменното бюро в Хасково, задигнали и злато

Крадците на пари от обменно бюро в Хасково тази сутрин са гастрольори. Полицията вече е установила, че апашите са от друг регион на страната, но са имали вътрешна информация. Според наши изтоници става дума за 5-6 човека. Прегледани са записите от видеокамерите в района, които са дали известна насока.

Днес в късния следобед на брифинг районният прокурор на Хасково Румен Сираков съобщи, че открадната сума вече е набъбнала на 90 000 лв. Taran.news научи, че освен пари е открадното и злато. Обирът е станал към 2 часа след полунощ. Съседи в кооперацията на ул. „Съединение“, където се намира чейндж бюрото, са чули шум, но преценили, че техен комшия прави ремонт.

Румен Сираков заяви, че полицията работи по доста версии. Само днес са били привикани 12 души от криминалния контингент за разпит.

Оказа се, че информацията за влизането в обекта, с която разполагат медиите от сутринта е вярна. Неизвестните са влезли след като са разбили дупка в стена на мазе, а след това са стигнали до касата. СОТ-ът не е проработил.

Назначни са експертизи.