Генка Шикерова: 200 тира с трупове ще бъдат заровени край Дунав. Това е екокатастрофа

Около четири милиона килограма потенциално заразени трупове ще бъдат заровени някъде край Дунав. Само от фермите в Николово и Бръшлен! За да си ги представите, представете си двеста тира, на които трябва да се намери място под земята. Това е екологична катастрофа! Това е написала разследващата журналистка Генка Шикерова, цитирана от OFFNews. В коментара си тя допълва, че всичко това е заради упоритото защитаване на конкретни бизнес интереси от страна на БАБХ.

Оправданието е удобно: да не разпространява заразата. Истината е, че е просто оправдание. Вместо да се впрегне целия наличен капацитет, за да се действа в състояние на извънредна ситуация пак се мисли за пари.

Агенцията затвори екарисажа в Шумен преди година, този във Варна е на ръба, за да може да се наливат пари в едни определени фирми.
Сега се дават още за загробване, защото фирмите, с които БАБХ подписа договори нямат капацитет.

Целта е усвояване. Това, че един отрасъл си заминава, а почвата и водите ще бъдат отровени: чудо голямо! Просто ще го регистрираме. Само да не притесняваме Дамян Илиев като му искаме информация и отчетност.

Източник: OFFNews.bg Снимка: skafeto.com