КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Германец на протеста в Хасково: В България става все по-зле, трябва да има промяна

Ханс Георг e германец, който е женен за българка. Той е всяка вечер на площада в Хасково и протестира. Казва, че нещата в България стават все по-зле.

Какво е мнението Ви за България?

Аз и преди съм идвал в България. Мога да сравнявам нещата. Мислех си, че това управление ще направи нещо. Но при всяко идване виждам, че става по-лошо и по-лошо. Не се случва нищо хубаво. Мисля, че правителството на Бойко Борисов трябва да си отиде. Трябва да дойдат млади хора. Пътувам и веждам, че фабриките и заводите са затворени. Хората са бедни. Получават много малко. Как преживяват. На площада съм, за да има промяна. Хората да са по-добре и всички да сме равни. Има много хора, които мястото им не е в политиката.

Защо Ви харесва толкова много в България?

България е много хубава. На мен ми харесва много. Имате прекрасна природа. Има море, има планини. България направо е сън. Искрен съм като казвам, че не виждам по-хубава страна от България. Тук е рай, но като няма пари става точно обратното – ад. Защо не се разследват тези, които са крали. Защо не се проверява откъде имат пари. А те строят и тук, и в чужбина. Колко законно е не знам.

Какво говорят в Германия за България. Миналата вечер немската телевизия излъчваше протестите тук?

Аз сега съм тук и нямам поглед какво пише немската преса. Но Европа е съгласна да има тук промяна. Аз лично искам всички хора да са добре.

Вашият канцлер Ангела Меркел дава винаги рамо на Бойко Борисов?

Да, така изглежда. Но тя вече не е в активната политика. И да дава рамо и да не дава, то никой не я слуша. А така ли е всъщност?

Да, има такова усещане, защото май Урсула фон дер Лайен взема превес. Това така ли е?

А дали е така наистина. Вижте, Брюксел дава кредит на доверие, но той не е неизчерпаем. Всичко се вижда. Брюксел дава и пари, но това е заем. Всичко трябва да се върне, има и лихви. А това трябва народът да го върне.

Разговорът с Ханс Георг и мнението на съпругата може да чуете в секцията Аудио новини