Григор Димитров е най-близък с Надал

Григор Димитров никога не е мислил, че няма да направи кариера в тениса. Той призна, че е най-близък с Рафа Надал от Голямата тройка.

„Забавно е, защото приятелите ме питат – какво щеше да правиш, ако не играеше тенис? Никога не съм мислил затова. Винаги съм мислел, че ще бъда тенисист“, коментира Димитров пред tennisworldusa.org.

„Връзката с феновете е много важна, тя е в основата. Аз обичам да се състезавам за хората, винаги опитвам да дам най-доброто от себе си заради онези, които са дошли да ни гледат“, добави той.

Гришо за пореден път коментира и сравненията с Роджър Федерер в началото на кариерата му: „Като дете беше забавно да го чуя, но днес – не особено“.

Запитан относно любовта си към компютрите, той отговори: „Вече нямам време да стоя пред компютъра, но имам други хобита – да карам коли и други неща“.

Дали гледа други спортове по телевизията? „Обичам много спорта. Опитвам да гледам всички спортове, просто да стоя и да гледам, аз съм спортна натура. Може би най-вече баскетбол, но за съжаление нямам много време за това“.

28-годишният хасковлия обяви, че е страхотно, че може да дели една съблекалня и да играе на едни и същи турнири с Голямата тройка в тениса – Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

„Надал е човекът, с когото съм най-близък, защото го познавам отлично извън корта, но ми е много приятно да играя срещу тях“, призна Григор Димитров.

Източник: БНР Снимка: tennisworldusa.org