Гръцки медии: Съучастникът на убиеца на Янис Макрис е арестуван в Хасково

Най-големите национални ежедневници в Гърция днес съобщиха в електронните си издания за ареста в Хасково на 33-годишния Милен Райчев. Той бе задържан под стража по обвинение, че е съпричастен към убийството на гръцкия бизнесмен Янис Макрис на 31 октомври миналата година. Веднага след разстрела в Атина бе задържан неговия брат Серафим.

Новината за задържането на Милен Райчев е водеща за „ИКАТИМЕРИНИ“ и „ТА НЕА“. Гръцките журналисти разкриват, че разписка от магазин за дрехи е издала двамата братя.

Убийството бе извършено на 31 октомври 2018 г в квартал на Атина. Бизнесменът е разстрелян в автомобила си черен „Смарт“ малко след като излязъл от дома си. Австралийските власти са разследвали дейността на 46-годишния бизнесмен, който се свързва с трафик на дрога за 13 милиона долара, както и с опит за убийство на престъпен бос в Сидни.

В април зад решетките за убийството бе задържан хасковлията Серафим Райчев, а брат му обявен за издирване. В петък в центъра на Хасково при акция на полицията тук, е арестуван и той.

Гръцките журналисти съобщават, че преди убийството двамата братя са пазарували дрехи, с които по-късно извършват разстрела. Прибират се в хотела, където се преобличат. Тези, с които са били на покушението ги оставят в стаята и напускат хотела. Вътре е била обаче касовата бележка, която е намерена от полицаите. Ченгетата отиват в магазина, правят сравнение с покупките и видеозаписите и установяват самоличността на двамата хасковлии.

Освен това гръцките медии съобщават, че извършителите на разстрела са проследявали навиците на жертвата си. Братята са влезли в Гърция на 12 октомври миналата година, факт, който вчера от хасковската полиция отказаха да съобщят.

В. „ТО ВИМА“ допълва, че хасковлията Серафим Райчев е много опитен и жесток и няма никакъв шанс да проговори, кой е поръчителят на убийството.