Г-н Ананиев, спрете да ни правите на маймуни

От днес всички с маски. Няма не искам, няма недей. Такава е заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Който няма маска… глоба.

Заповедта е безумна. По няколко причини. До преди няколко дни ни се говореше, как маска трябва да слага само болния. /Чунким всеки знае дали е болен или не/. После, почти няма лекар, който да не казва, че маската не предпазва. Казаха го и в Хасково вчера. Здравният министър би трябвало добре да знае това.

Отделно от това, в столицата лекари, които бяха на първа линия в борбата с коронавируса, подаваха оставки, защото нямаха предпазни средства, но народът трябва да има. Г-н Министър, на всеки българин ли му е по джоба да извади 3 лв., за обикновена маска дето не върши работа? Нима всички българи вземат като вашата заплата. Още повече, че те в момента не работят и в ръцете си държат жълти стотинки? Как мислите? Като писахте заповедта си, не ви ли хрумна да сложите едно допълнение, че държавата ще осигури на всеки маска от София до Бургас и от Варна до София? Не! Нима?

Излезте, обяснете защо я издадохте тази заповед след толкова противоречия, обяснете дали не се обслужва интерес на някоя фирма, обяснете…

Г-н Ананиев, спрете вече да ни плашите колко лошо ще стане, спрете да ни правите на маймуни.