Делян Добрев осъдил Елена Йончева за клевета

Областният координатор на ГЕРБ Хасково е осъдил за клевета настоящият евродепутат от БСП Елена Йончева, съобщават от партията на Бойко Борисов. Решението е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание, казаха от ГЕРБ.

Делян Добрев е завел дело срещу Елена Йончева заради системна и масирана организирана клеветническа кампания срещу него в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 година. Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, обясниха от ГЕРБ като се позовават на написаното в съдебното решение.

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 000 лв обезщетение, както и разноските по делото. До този момент Елена Йончева не е направила коментар. Делото е на първа съдебна инстанция.

сн. ПП ГЕРБ Хасково