Спорт

Демирева: Провалих се, не ми се получаваше скока

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева определи десетото си място в скока на височина на световното първенство по лека атлетика в Доха като провал и сподели, че не се е справила нито психически, нито физически.

„Не знам какво да кажа. Не че не ми се е случвало преди. Нещата не ми се случват винаги. Годината не беше лесна, коментира Демирева“, цитирана от BGathletic.com.

„Днес очевидно не бях най-добрата и не се справих нито физически, нито психически. Годината беше интересна, научих много неща. Няма да хленча, няма да се оправдавам. Провалих се. Сигурна съм, че съм готова за 2 метра. Основното, на което аз разчитам, е техниката. Технически не ми се получаваше скокът. Причината е, че прекалено много мислих. Това е състезание – летвата се слага и скачаш. Но трябва да влезеш в детайли в техниката – това ми беше грешката, това ми беше грешката цяла година. Уча се. Грешките са си мои. Аз смятам за себе си, че съм се реализирала като спортист, но искам да отида отвъд тази точка“, допълни 30-годишната Мирела. 

Източник: БНР