БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 14. Коалицията се събра, но не казва за рокади

Управляващата коалиция е обсъдила кадрови промени в кабинета на Коалиционен съвет с участието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов, съобщи правителствената пресслужба.

Тримата се се разбрали да обсъдят предложенията с парламентарните си групи и утре да се съберат отново. Имена на министри, които може би ще бъдат сменени, не се съобщиха.

Нарушения в летните сараи на Ахмед доган са открили прокурори. В парк „Росенец“ е установено, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. От държавното обвинение посочват, че в МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

Тази вечер отново е многохиляден антиправителственият протест в столицата. Протестиращите се преместиха под прозорците на правителството. Полетяха топове тоалетна хартия. Уговорката на организаторите Минеков, Бабикян, Хаджигенов беше да се пазят полицаите и топовете хартия да се хвърля само по сградата. Пред Съдебната палата имаше „масово хвърляне на каскети“. „Главният каскет на републиката вече ни се качи на главата, елате да му покажем къде му е мястото, имаме каскети за изхвърляне, донесете ги и вие“ – с тези призиви хората се събраха пред Съдебната палата.

Към 23.30 ч бе освободено движението по Орлов мост. За първи път тази вечер протестът бе разделен на 7 лъча, които блокираха възлови кръстовища. Под обсада бяха Орлов мост; Халите; бул. “ Витошка“ и бул. „Патриарх Евтимий“; Паметникът на Васил Левски; Попа; площад „Македония“; „Дондуков“ и „Раковска“ „Петте кьошета“ и Руски паметник, бул. „България“.

Утре антиправителствените протести продължавата.

снимка: frognews