БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 17. Домати и тоалетна хартия полетяха към Министерски съвет, недоволството от Борисов и Гешев не стихва

Недоволството на гражданите не стихва. За 17 вечер хората се събраха в триъгълника на властта, въпреки че се изсипва проливен дъжд в столицата. Отново искат оставките на Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.

Гражданите вече блокираха движението по бул. „Цар Освободител. Очаква се по-късно да се спре движението и по други възлови кръстовища. „Сега е времето на младите“, казват хора на протеста.

Протести има в почти цялата страна. Все повече са и българите в чужбина, които подкрепят антиправителствените демонстрации у нас.

„В момента няма друга партия освен ГЕРБ, която да разполага с достатъчно опитни и компетентни кадри“, смята председателят на парламента Цвета Караянчева. Днес тя се е срещнала с жители на Кирково.

„Всички сме единодушни, с еднакво мислене, това правителство да си подаде оставка, което въобще то нито ни чува, нито ни вижда. Господин Борисов отдавна трябваше да си подаде оставката. Ние за него сме тулупи, пенсионерите са лошият човешки материал, но за радост вече се събудиха тулупите и лошият човешки материал.“ това коментираха протестиращи пред БНР. Домати и тоалетна хартия полетяха към входа на Министерския съвет, зад кордона на  полицаите.

В 20 часа:  Хората пяха песента „Борисов, чао“ и скандираха „Оставка“, както и „Борисов е позор. Оставка и затвор“.

Тази вечер протестиращите решиха, че след общонационалния митинг в сряда, 29 юли, започва ваканцията. „Носете си палатки, чадъри, одеала, дрехи, вода. Оставаме на лагер в триъгълника на властта пред Министерски съвет до оставка на мутрите“, написаха организаторите във Фейсбук.

снимка: Дневник