БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 19. Уволниха служител на летище „София“, написал „Оставка“ под пост на Б. Борисов

Служител на държавното Летище ”София” е уволнен от работа след като написал коментар “Оставка” във Фейсбук под пост на премиера Бойко Борисов. За случилото се е сигнализирал потърпевшия вече бивш служител Михаел Христов до Биволъ. Той няма нито едно регистрирано писмено или устно дисциплинарно наказание, забележка, провинение или дори закъснение за последните пет години работа в държавното дружество. От Биволъ са поискали коментар, но от летището им е заявено, че искат писмени въпроси.

Михаел Христов. снимка: Биволъ

В 19-я ден на антиправителствени протести от МВР оповестиха част от резултатите на вътрешната проверка дали е имало насилие. „Наистина има превишаване на полицейски правомощия със студента от Хага Евгени Марчев, съобщи вътрешният министър Хисто Терзийски“. Приключила е проверката за инцидента с момчето, което пострада под колоните на Министерски съвет по време на протеста на 10 юли, и заради който инцидент МВР започна разследване дали полицията е употребила сила. Ще бъдат наложени наказания на полицейските служители, като на един от тях, който е на висока длъжност в СДВР, наказанието ще бъде по-тежко. Той обаче заяви, че не е запознат за момичето, което също бе влачено от полицаи, както и че колегите му са я снимали, а тя е с разголена гръд.

И тази вечер се предвижда провеждането на антиправителствен протест. Млади хора от Плевен, които са дошли за вечерния протест в София, изказаха пред БНР мнение за социалните и икономическите мерки, които днес представи премиера. Според тях е трябвало преди три месеца тези мерки да бъдат взети. Хората продължават да искат оставката на правителството и оставката на главния прокурор.

Пред БНБ бяха раздавани картички за Шиши. Делян Пеевски днес навършва 40 дни. Хората отправиха своите пожелания към депутата, а впоследствие се присъединиха към големия протест на Ларгото.

снимка: БНР

Днес имаше и сини каски пред президентството. Ветерани от мисии изразиха подкрепата си за държавния глава Румен Радев.

Към 23 часа протестът проключи.

снимка: БНР