БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 20. Протестът носи чували с евро и злато в дома на Борисов

Ще бъдем пред КПП-то на служебната вила „Секвоя“, използвана от Борисов, за да проведем един масов следствен експеримент. На място те изслушаха изтеклите аудио записи. Освен това искаме да проверим колко е лесно външни лица да внесат чували с евро и кюлчета злато през охраната на НСО, както твърди премиерът.

От нас – банкнотите и останалия реквизит.
Не искаме “Сахер”. Искаме Оставка!“

С помощта на фалшиви банкноти от 500 евро бе изписана и думата „Оставка!“.

Антипратилественият протест е за 20-та поредна вечер. Отново бе поискана оставката на правителството и главният прокурор в София. В т.нар „триъгълник на властта“ пред БНР протестиращ обясни: „Идвам от Италия с родителите си, протестирам с цел да сваля правителството, искам да има промени, защото това не е живот, възрастните хора с тези пенсии как се издържат?! Пътищата, здравеопазването, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват държавата богатствата“.

Председателят на „Да, България!“ Христо Иванов призовава всеки, който може, да отиде утре на националния протест. 

Към 22.30 ч Frognews съобщи за инцидент в района на Софийския университет. Автомобил се опитал да премине през блокадата. На място веданга се появи полиция. Протестиращите поискали незабавно да бъде направен тест за употреба на алкохол на водача. Тестът е отрицателен.

Според разказ на присъстващите на място шофьорът се е опитал да премине през блокадата, когато в района не е имало много хора. Опитът обаче е бил неуспешен, а в опит да сплаши тълпата водачът е дал газ, вследствие на което леко е ударил един от протестиращите, който е бил с велосипед.

Според свидетелски разказ кракът на ударения човек е бил подут. Не е ясно колко сериозни са нараняванията му. Очевидци твърдят, че полицията носи вина за случилото се, тъй като не е спряла достъпа на автомобили до кръстовището своевременно.

снимка: Забелязано в София, Фейсбук

Граждани скандират „Гешев, къде си?“ и призовават случая да се разследва като част от битовата престъпност. Към 23.45 ч пострадалото момче се върна на площада от ИСУЛ, а водачът му се извини. Въпреки това блокадата остава.

По-рано тази вечер топчета със зелена боя полетяха към сградата на Министерския съвет. Зеленият цвят трябва да символизира „съсипаната природа вследствие на политиката на кабинета“, обясниха демонстрантите. Орлов мост бе блокиран, което наложи промени в маршрута на градския транспорт в центъра на София.

снимка: OFFnews