БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 25. Българи в чужбина излязоха на протест, искат оставките на Борисов и Гешев

Българи от чужбина в 22 града излязоха на протест и настояват за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев. Дъждът в Осло не спря недоволните. В Париж хората написаха отворено писмо до всички фпенски власти и европейските институции с питане: „Защо Европа мълчи“.

Заради часовата разлика на места вече приключиха демонстрациите.

Студенти в Лондон също искат оставките на двамата. Позорният кабинет на Борисов и Иван Гешев трябва да си ходи, казаха българите във Великобритания. В демонстрациите в Париж се включиха и българи, които са на почивка там.

В останалите европейски столиците хората скандираха посланията, които се чуват и в България – „Гешев е позор“, „Съд и затвор“.

Австрийският вестник ”Кронен цайтунг” излезе с коментар за политическата криза в България. ”Протестите в България поставят ЕС през дилема“, пише авторът. В материала е цитиран близък до германския канцлер Ангела Меркел, която гледала към София с безпокойство. „Те ни готвят неприятности“, сподели с „Кронен Цайтунг“ той.

Продължава блокада на пътя Стара Загора-Хасково след като протестиращите не бяха допуснати да направят това с автомагистрала „Тракия“. По-рано през деня блокада имаше на Е-79. В София палатковите лагери от днес са с един повече, след като снощи полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“. Протестиращи, в знак на възмущение решиха да вдигнат палатки и на кръстовището пред Софийския университет.