БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 32. Блокада на Хаинбоаз, вече има заплахи за крайни действия

Протестиращи блокираха пътя на Хаинбоаз преди 18 часа днес. Това е поредната протестна блокада, която се случва в страната. Автомобилите са спряли на Прохода на Републиката, а на място са десетки граждани, които скандират ”Оставка!”.

От гражданската инициатива „Системата ни убива“ разпространиха следобед съобщение, че в случай, че полицията се опита пак да разчисти палатковите лагери, ще има „крайни действия“.

Десетки бусове с полиция и жандармерия от Монтана, Враца, Плевен, Търново, Добрич и други области са командировани и се движат към столицата. За това сигнализират от гражданско сдружение ”БОЕЦ”. От там призовават всички граждани да се насочат към столицата, за да защитят блокадите.

Не стихва недоволството и сред българите в чужбина. Днес на демонстрации срещу Бойко Борисов и Иван Гешев излязоха в Амстердам, Берлин, Бирмингам, Манхайм, Хамбург Осло, Торонто, Ню Йорк, Бостън, Сидни, Мелбърн, Пърт, Окланд и др. В Мюнхен десетки се включиха в шествие по централните улици на града.

Премиерът Бойко Борисов наруши мълчанието си в последните дни, като публикува в профила си във „Фейсбук“ снимка с двамата си внуци. В посланието към нея той пише, че е „време за техните усмивки и моите решения. Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях“, пише Борисов.

снимка: Фейсбук