БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 35. Протестът: Да попитаме има ли килия за Пеевски и Борисов в Пазарджик

Протестиращи срещу правителството задръстиха автомагистрала ”Тракия” в посока към Пазарджик. Идеята им да шофират с 50 километра в час – на отиване. По аутобана се образува близо 20-километрово задръстване. А според МВР опашката е около 5 км.

„Отиваме към Пазарджик – важен областен център, в който обаче не виждаме протестни действия. Има там наши сподвижници. Има граждански активни хора, на които искаме да вдъхнем малко смелост и кураж. ОТ МИР – Пазарджик е избран депутатът Делян Пеевски, който в момента заедно с Борисов управлява държавата, да попитаме гражданите на Пазарджик дали са доволни от техния депутат Пеевски, тези, които са гласували за него, ако изобщо има такива, и, разбира се, ще минеме през пазарджишкия затвор да спрем и да попитаме надзирателите дали са приготвили килията за Бойко Борисов и за Делян Пеевски“, коментираха недоволните.

При тунел „Траянови врата“ архимандрит Дионисий отслужи молебен.

Експертът по национална сигурност Николай Марков анализира ситуацията около протестите в момента. Според него хората трябва да стоят с отворени очи докрай, защото някои политически формации могат да се опитат да подменят борбата с срещу мафията с борбата между партии.

Протестни автошествия тази вечер има в Хасково, Велико Търново.

Викове „Оставка“ има под прозорците на германското посолство у нас. Призивът е верният съюзник на България в ЕС да си отвори очите за корупцията и престъпността по високите етажи у нас. На място има десетки хора. Сред присъстващите са и деца. От мисията казват, че България трябва сама да се справя със ситуацията.

снимки: Дневник