Ден 69. МВР проверява униформите на полицаите

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението – на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.

Днешната 69 антиправителствена демонстрация започна под мотото ”Нас не ни е страх”. Граждански форум „Орлов мост“ стартират публични дебати пред парламента. Протестиращите срещу кабинета и главния прокурор блокираха движението на площад “Независимост”.

снимка: Сега