Заподозрените по случая „Негован“ остават в ареста

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за двойното убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, извършено миналия месец в София.  Останки от телата на жертвите бяха открити край софийското село Негован през август.

Шляпашки и Нанчев са обвинени в предумишлено убийство с користна цел. Съдът прие, че те могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако излязат от ареста. Отчетена беше и високата степен на обществена опасност на извършеното престъпление, за което се предвиждат над 10 години затвор или доживотна присъда. Още повече, че Шляпашки и Нанчев са признали вината си. Пред съда те казаха, че съжаляват. Не отговориха на въпроси на журналисти. Служебният адвокат Анна Василиева посочи, че по закон е трябвало да обжалва задържането под стража на двамата:

„Това е предвидено в закона и ние като защитници, служебни, на обвиняемите сме длъжни да спазваме законовата процедура и сме тук, за да гарантираме законността на решенията на съда. Въобще не се коментират доказателствата на този етап. Коментира се единствено законността на решението на първоинстанционния съд“.

Източник: БНР