За полицията и задниците там

Вчера се чух с много полицаи. Всякакви. На никого не честитих. Те и не искаха. Заради убийството на границата на техен колега. Всички те бяха гневни. Бяха бясни. Бяха разочаровани.

Но, нека си кажем истината.

Вие господа полицаи носите най-голямата отговорност и за случилото се на границата, и за състоянието на полицията. Вие сте виновни заради престъпното безхаберие и на сержанти, и на офицери, и на ръководители, и на политици. Всички Вие извършвате престъпление. Вие убивате колегата си до Вас, защото 90% от Вас сте полицаи на хартия. Без грам умения. Защото сте некомпетентни. Това не е полиция, а пародия, защото е пълно с клоуни.

Време е да разберете, че вчерашното убийство няма да е последното. И това ще продължи докато не спрете да хленчете само за по-високи заплати. И докато не спрете да роптаете за трохи и глупости.

И вашите ръководители, началници, шефове и шефчета са тъпи задници. Носят си гъзовете некомпетентни, прости и слабоумни, носят си празните тикви за равновесие… Тук щях да кажа, че и топките си носят, ама се сетих, че видиш ли, те такова „чудо“ нямат.

Господа полицаи, Вие имате също толкова вина колкото и ония горе. Защото не сте единни. Защото вчера трябваше да спрете работа. Защото не полагате никакви усилия да сте подготвени.

Народът български пак спи… Вчера беше времето, в което трябваше да има протести, бунтове, блокади. И да се искат оставки, уволнения, бой и шутове.

Размечтах се, което не е целта на този коментар. Такива неща по тези географски ширини не се случват, защото както е казал Славейков: „Не сме народ, не сме народ, а мърша“.