За 1-ви юни: Театър за децата на Хасково, за малчуганите на Димитровград – концерт /обновена/

Кукленият спектакъл „Как се лекува лъвски страх“ са предвидили от хасковския театър за децата за днешния празник, 1-ви юни. От храма на Мелпомена канят малчуганите от 10.30 часа на импровизираната открита сцена пред театъра! За да е празникът още по-пъстър, актьорите Силвия Предова и Янко Митев са подготвили и други изненади – игри с балони, фейс арт и др.

С рисунката на Михаела Кориева от Арт школа „Дъга“ при Младежки център Хасково избра да честити Деня на детето кметът на Хасково Станислав Дечев. На профила си в социалната мрежа той написа:
„Честит Ден на детето на всички малки и големи деца!
Пожелавам на малчуганите весело и безгрижно детство, с много игри, приключения и приказни изненади! Растете здрави, усмихнати и щастливи и радвайте родителите си със знанията и успехите си!
А ние, възрастните, да си спомним за игрите от нашето детство и за истинските приятелства, които започват в детството и продължават цял живот!

В Димитровград от 17 часа за празника на детето ще има концерт на пл. „Поезия“. Там ще има още забавни клоуни, които ще пуснат огромен облак с разноцветни балони в небето.

В музикалната програма са включени пиеси от популярното „Мъпет шоу“, „Розовата пантера“ и пиесата за деца „Малкото слонче“ на Хенри Манфини. „Ало, ало Слънчице!“, „Детство мое“.

снимка: Театър „Иван Димов“ Хасково