Ив. Гешев със заучени мантри в тв интервю

Главният прокурор Иван Гешев няма да подава оставка, защото не вижда причина. Това съобщи той в интервю за БТВ днес. За протестите срещу него, той заяви, че те са били платени.

По думите му на финалната права е т.нар разследване „Барселонагейт“, в което е намесено и името на Бойко Борисов. Чакала се съдебна поръчка от Кипър, но повече подробности не знаел.

На много от въпросите Гешев не пожела да отговаря конкретно. Например, той смята, че е несериозно да му са задава питане, дали знае коя е Мата Хари.

Гешев не отговори и кой стои зад инициалите Д.П, които са в кориците на делото за КТБ. Той обясни, че Д.П може да означава – държавно предприятие. Детайли не знаел.

На редица въпроси по конкретни разследвания той избегна да отговори, защото не можел да наблюдава всички разследвания и проверки. Знаеше обаче, че над Георги Семерджиев, който след шофиране под въздействието на амфетамини, причини катастрофа, след която уби две млади жени, прокурорски чадър нямало. Оказа се запознат и настоятелен да се говори за престъпления по селата, защото не можело само три казуса да са важни.

Гешев обеща, че няма да влиза в политиката. Медии, лансираха през седмицата, че той вече прави партия.

Обвинител №1 не видя нищо не редно, че преди време прокуратурата е нахълтала в президентството.

На няколко пъти Гешев отговаряше, че не може да влияе на прокурори, как да се произнасят по отделни разследвания. Дали е вярно, че главният прокурор не можа да диктува нищо на подчинените си, всеки сам решава.