БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Игрички: Горанов се отрече от оставката

Финансовият министър Владислав Горанов – един от тримата министри, чиито оставки премиерът Бойко Борисов поиска миналата седмица в опит да успокои протестите и с аргумента, че са подозирани във връзки с ДПС и бизнесмена-депутат Делян Пеевски, обяви днес, че не вижда причина да се оттегля от поста си. Това пише „Дневник“.

„Няма никаква причина да се оттеглям десет дни след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект – присъединяването към чакалнята на еврозоната“, заяви пред медиите Владислав Горанов след края на пленарното заседание на излизане от парламента. Той отрече да е свързан с ДПС и настоя да му бъдат посочени конкретни примери за подобни подозрения, които бяха формулирани като позиции на областни координатори на ГЕРБ, съобщава още Дневник.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че съдбата му ще бъде решена на заседание на коалиционния съвет на управляващите, а той е заявил готовност да се оттегли.

Сутринта председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че те са в отпуска и така обясни отсъствието им от пленарната зала по време на дебатите по вота. По-късно обаче Горанов и Караниколов се появиха и заеха местата си сред колегите си от Министерския съвет.

„Ocтaвкaтa ми винaги e нaлицe“, обясни прaвocъдният миниcтър Данаил Кирилов, който спазвал изискването да не пише във Фейсбук.

На фона на политическата криза в страната, в. ”Ню Йорк таймс” излезе със статия: България е необикновен пример за упадък на демократичните стандарти.