Спорт

Илиана Раева не се стърпя и изригна: Съдийството е срам и позор!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не се стърпя пред несправедливостта и изригна в социалните мрежи: „Съдийството е срам и позор!“ след видяното на световната чалъндж купа в Минск.

Раева визира вчерашно блестящо и чисто изиграване на ансамбъла ни в съчетанието с 5 топки, донесло едва трета по сила оценка за нашите – 28.850 т, оставането на индивидуалистките ни Боряна Калейн и Невяна Владинова извън десетката във временното класиране, а и като цяло оценяването на състезанието.

Същевременно нашите конкурентки с допуснати сериозни грешки трупат космическа трудност при ансамблите на световната чалъндж купа в Минск и компенсират пропуските си така спрямо чистата игра на българките.

Ето гневната реакция на Илиана Раева:

„Срам и Позор!!!
Състезанието в Минск е срам и позор за съдийството! След вчерашния резил при ансамблите, днес безумието е същото! Писах до техническия комитет на Фиг преди време много обстоятелствено, придружени с факти писмо. С цялото ми уважение към дамите там. Отговорът беше напълно незадоволителен спрямо българския ансамбъл. 
Какъв точно е правилникът?! За кой е задължителен и за кой не е?
Как е възможно такова срамно съдийство?!“

Източник: БНР Снимка: sportal.bg