Илиян Василев: В БНТ е разковничето на модела Пеевски, реализиран през Кошлуков

Наложих си да гледам представянето на Кошлуков днес пред СЕМ. Там изглежда има някаква игра – при която определени членове на СЕМ задават въпроси, които позволяват на кандидата да ”разгърне” присъствието си.

Основният въпрос бе как ще се справят кандидатите с финансовата криза в медията. И естествено всички тръгнаха да тнърсят съкращаване на разходите и вдигане на приходите.И тук е разковничето на модела Пеевски реализиран през Кошлуков. Според последният, БНТ трябва да освободи присъствието си от рекламния пазар – за да има повече рекламни приходи на Пеевската Нова ТВ и частните канали му канала. Пък за сметка на това, че няма да се конкурират с Пеевски за частни канали, държавата да увеличи бюджета!? Ще закрие най-гледаните предавания на телевизията – Референдум и Стани богат – много били скъпи, въпреки че били най-рейтинговите – няма да прави усилия да продаде повече реклама /поради горните съображения/, а ще ги закрие. И какво ще пусне на тяхно място – от скука към сиво и още по-ниска гледаемост, което е равнозначно на смърт. БНТ нямало да купува световното първенство по футбол – отново игра в полето на частните канали, на Пеевски. Мотото е скъпо ни е. Не Емил, въпросът е мениджърски как да се изкарат пари за публичната телевизия, а не да се дават възможности на частните канали да правят пари и рейтинг. Но е ясно по въпросите и поведението на членовете на СЕМ, че Кошлуков е топ кандидатът. Той самият се държи като спечелил.

Илиян Василев, Фейсбук

Вижте първи коментари за избора на Кошлуков за шеф на БНТ

След новината, че Емил Кошлуков е избран за генерален директор на обществената БНТ, в социалните мрежи се надигна вълна от негативни коментари. Съветът за електронни медии (СЕМ) не беше единодушен в избора си – 3 на 2 гласа в полза на Кошлуков, но шефът е само един. Вижте някои от най-първите коментари по темата:

Владимир Береану:
Вчера /04.07/ писах във Фейсбук: „Гледах изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНТ. Сашо Диков се представи блестящо и очевидно е най-квалифициран и полезен за обществената телевизия. Но настоящия СЕМ е частично купен от Пеевски, а неговия и на управляващите кандидат, е Кошлуков. Предвиждам смазваща негова победа с 3 на 2 гласа. Така БНТ ще отиде в историята….“
Днес /05.07/ Кошлуков бе избран за генерален директор на БНТ с 3 на 2 гласа. Така СЕМ показа среден пръст на всички, които се надяваха БНТ да стане гледаема телевизия. Предполагам, че новия шеф ще ми предложи едночасово предаване „Маг Владо“ на мястото на „Стани богат“, което той маха.

Димитър Капсар:

Юли 2019. Новият шеф на БНТ е Емил Кошлуков.
Преди да започна да си пиша поста се появява „За какво си мислите?
Не, не мисля – псувам!

Свободна Европа:
За него гласуваха председателят на съвета София Владимирова (номинирана от ГЕРБ), Бетина Жотева (назначена от президента Росен Плевнелиев) и Розита Еленова (номинирана от БДЦ). Не го подкрепиха Иво Атанасов (БСП) и Ивелина Димитрова (назначена от президента Румен Радев).

Емил Георгиев:
За добро или за зло БНТ не може да бъде приватизирана. Иначе, в това съм убеден, за нула време би се намерило финансиране за пълна смяна на концепцията по примера на Би Ай Ти. И като не може приватизация, та така.

Дилян Николчев:
Гледам новината за избора на Кошлуков и не вярвам на очилата си

Весислава Танчева:
С безразличието, с което посрещаме всяко безобразие, въобще не беше нужно да назначават Кошлуков за шеф на БНТ.
Спокойно можеше да сложат направо Цветелина Янева в ремонтирания кабинет на 10-тия етаж на „Сан Стефано“…

Тодор Попов:

Останахме и без национална телевизия щом за ген.директор сложиха това перекенде Кошлуков.Целите на гробарите постепено се изпълняват-затриване на БЪЛГАРИЯ.До кога бе Българи ще търпим това унижение?

Сирма Мишева:
Кошлуков, шеф на БНТ… Онова със субсидиите, онова с намордниците, онова с плажовете …. всичко е показателно…
Минати са всякакви граници на разум, законност и морал. Тия не могат да бъдат спрени с цивилизовани средства, защото действат с наглост несъвместима с реалността.

Единственият начин е да започнат да измират. Друго не става. Другото не съществува, те го мутираха, целия континуум го мутираха в урод и той трябва да бъде убит. Физически.

Стела Банкова:

На какви условия трябва да отговарят кандидатите за шефско място в телевизия ? Първо – да са взели кредит от 100 хиляди долара от банка и да отказват да го погасят. Второ – да покажат среден пръст от телевизионния екран.

Георги Георгиев от „БОЕЦ“

Орешарски не можа да направи Пеевски шеф на ДАНС, но Борисов го направи шеф на БНТ! „Да се развиват младите…“

Илиян Василев:·

Между отсъствието на българския турист на Слънчев бряг и отсъствието на българския зрител пред екрана на БНТ има пряка причинно следствена връзка. Мутризацията на българската политика. Купен СЕМ – три на два гласа, точно както при избора на БНР. Пеевски и Борисов разцъкват помежду си постове и медийна власт. Разликата е, че отсъствието на българина от Слънчев бряг ги удря по джоба, а отсъствието на българския зрител от БНТ /която според концепцията на Кошлуков трябва да загине – защото не трябва да привлича реклами и трябва да закрие най-добрите си предавания/ няма значение – защото бюджета плаща. Арогантността им мина всякаква мислима и немислима граница. И тъй като няма да чакам някой да ми организира – следващата седмица съм с протест пред БНТ. СЕМ девойките са вече купени. Няма смисъл.

Андрей Вълчев:
Този избор позор ли е или норма!?

Светла Бъчварова:

Добре, де. Ние сме погнусени от новата калинка в радиото, от избирането на Кошлуков, от насилието и убийствата на дете, на старец, на баща, жена, майка, от клането по пътищата, от разгула на правоохранителите и в правораздаването, от пълзящия авторитаризъм, от смачканите противни медии, от отвратителния слугинаж и корист на депутатите, от наглите кражби, от корупцията, от некомпетентността навсякъде. И още, и още.
Но си седим на задниците и тракаме на клавишите гневни и ехидни

Петър Кърджилов:

Избраха си Кошлуков долните твари от СЕМ. Предлагам да излезем на протест довечера!

Виктория Тинтерова:

Архитектката Х. е пълна с идеи, както матракът с мемори пяна. Така е и в министерски съвет, и в парламент, по кметства – глави, пълни с пяна. Днес, например съобщиха новината, че почват да мият софийските улици. А зам кмет на Велико Търново ще обръща нивото на прясно ремонтирана улица, че да не се наводняват магазини. Нивото ще обръща! А Кошлуков станал официален директор на БНТ.
А Баце адва 2 млн за борба с комарите, ама няма на кой, че нямало препарат…. Или сега му измислят цената?
А по телевизорите даже пяна нямат в тиквите.
Ни мемори, ни никва.

Николай Белалов:

Субсидията е само дребен щтрих от поредица стъпки за еднолична власт на капитала. Избраха Кошлуков за БНТ?!?

Петко Симеонов:

Поздравления на СЕМ за избора на Кошлуков! Успех, Емиле!.. Надявам се, че най-после черният козел на „Бразди“ отново ще започне да намига.

Източник: Frognews.bg