Какво изработиха депутатите преди да излязат в отпуск?

През седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело 41 закона и 65 решения. Това сочи справка за законодателната дейност на Народното събрание, подготвена от Дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ и парламентарния пресцентър.

За периода от 7 май до 31 юли 2019 г. в парламента са внесени 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни представители. Постъпили са 73 проекта за решения, от тях 64 са от депутати.

От днес депутатите официално вече са във ваканция. След десетчасово пленарно заседание в последния ден на юли народните представители посрещнаха утрото на 1 август като отпускари. Новата сесия на Народното събрание ще бъде открита на 4 септември, информира председателят на парламента Цвета Караянчева преди да пожелае на колегите си приятна ваканция с положителни емоции.

По време на седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело изменения и допълнения в Закона за енергетиката, в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за държавната собственост, в Закона за лечебните заведения, в Закона за здравето, в Закона за политическите партии, в Изборния кодекс и др. Парламентът е имал 34 редовни и едно извънредно пленарни заседания.

От началото на 2019 г. Народното събрание е имало 79 редовни и две извънредни пленарни заседания. В парламента са внесени 117 законопроекта, 133 проекти за решения и един проект на обръщение. Народното събрание е приело 84 закона, 125 решения и едно обръщение към българския народ. Използваното време за осъществяване на контролната функция на парламента през седмата сесия на 44-тото Народно събрание е 27 часа и 47 минути. Парламентарен контрол е провеждан в 9 пленарни заседания.

В Народното събрание от 7 май до 31 юли 2019 г. са постъпили 277 въпроса и 14 питания. В този период са проведени четири изслушвания на министри и едно разискване по питане.

Членовете на правителството са отговорили на 218 въпроса и 6 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков, Валентина Найденова, Георги Стоилов, Дора Янкова, Джевдет Чакъров, Антон Кутев, Кристина Сидорова и Любомир Бонев. От ПГ „БСП за България” са внесли най-много въпроси и питания – 213 въпроса и 13 питания. От ПГ на ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно питане, от ПГ на ДПС – 15 въпроса, от ПГ „Обединени патриоти” – 14 въпроса и от ПГ на ПП ВОЛЯ – „Българските Родолюбци“ – 1 въпрос.

Източник: Дарик нюз